Simple-Red Solar blog

Lehet-e az én házamra napelemet tenni?

Már eldöntötted, hogy napelemmel szeretnéd korszerűsíteni otthonod, de gondolkoztál már azon, hogy lehet-e egyáltalán a tetődre napelemet szerelni? Az, hogy hova lehet és hova érdemes két külön kérdéskör. Ezt a témát járjuk most körbe.

Ezért fűts klímával a közelgő fűtési szezonban

Ahogy ráfordultunk az őszre, nemcsak a karácsonyi dekorációt vélhetjük felfedezni a boltokban, de a hőmérséklet is drámai csökkenésnek indul, ami a fűtési szezon közeledtét jelzi. Érdemes erre időben felkészülni, mert hasonlóan a nyári klíma-rohamhoz, a tél beköszöntöttével nehéz lesz fűtési szakembert találni. Erre azonban nem lesz szükség, ha a klímával való fűtést választod. Miért kínál valódi alternatívát a klíma a gáz helyett? Mutatjuk.

Hidrogén és napenergia: a vasút jövője

El tudod képzelni, hogy unokáink már nem fognak hosszú füstfelhőt rajzolni a vonatokhoz? Nemcsak a személyautózás, de a tömegközlekedés is forradalmi megújuláson megy keresztül. A klímaváltozás egyre sürgeti technológiai fejlesztéseket a vasutak terén is.

Így karcsúsítsd villanyszámlád ezrekkel

Ha Téged is szinte áramütés ér, mikor megérkezik a havi villanyszámla, akkor ez a cikk Neked szól! Sajnos a villanyszámlán nem látszik, hogy mire megy el a sok energia, pedig nem árt tisztában lenni azzal, hogy mitől olyan magasak a költségeink. Vegyük tehát sorra azokat az eszközöket, amelyek a legnagyobb fogyasztással rendelkeznek és vizsgáljuk meg, hogy csökkenthetjük ezeket!

Szolár technológia csúcsa: itt a napelemes autó

Lightyear, egy holland startup, bemutatta az első távolsági napenergiával működő autót, a négyszemélyes, elektromos Lightyear One-t. A csúcstechnológiájú személyautó tetején és motorházán találhatók integrált napelemek összesen 5 m2-en. A prototípusból 100 darab kerül gyártása 2021-ben, melyet befektetők, partnerek és stratégiailag fontos vásárlók rendelhettek meg 119 ezer eurós (38,5 millió forintos) áron.

Ezekre figyelj oda a kivitelező kiválasztása előtt

A napelem és kivitelezőjének kiválasztásakor otthonod jövőjébe ruházol be, ezért elengedhetetlen, hogy körültekintően dönts. Ehhez a döntési folyamathoz nyújtunk most támpontot és mutatjuk be, melyek azok a tényezők, amelyeket nem hagyhatsz figyelmen kívül!

Igényelj vissza nem térítendő támogatást kkv-dnak

Hogyan növelheted vállalkozásod energiahatékonyságát, csökkentheted ökológiai lábnyomodat úgy, hogy még támogatást is kapj érte? Pályázz a most induló GINOP-ra, mely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szól. Június 22-étől elérhető az eddiginél lényegesen leegyszerűsített támogatás, melynek keretén belül vissza nem térítendő támogatást igényelhetsz új napelemes rendszerek telepítésére. Az európai uniós forrás célja, hogy ösztönözze a vállalatokat a környezetterhelés csökkentésére és a klímavédelemre anélkül, hogy ez a versenyképességük rovására menne.