Ezért fontos az előzetes helyszíni szemle

2019-12-18 08:09 |

Millió apró problémaforrás van, ami miatt elhúzódhat a telepítés egy alapos helyszíni szemle nélkül és nagy felfordulást okozhatnak. Légy résen szakértői tippjeink segítségével!

Ahogy a napelemes cégek ajánlatait böngészed, biztosan találkoztál már olyan ígéretekkel, ami túl jónak hangzik, hogy igaz legyen. Teljes rendszer telepítése egy nap alatt? Szupergyors kalkuláció? Két kattintás és a kalkulátorból megkapja a szükséges paramétereket? Már-már tényleg elcsábul az ember, annyira vonzóak ezek az ajánlatok. A valóság azonban sajnos ezúttal sem ilyen egyszerű. Nem elég csupán papíron kalkulálni egy napelemes rendszer tervezéséhez. Millió apró problémaforrás van, ami miatt elhúzódhat a telepítés egy alapos helyszíni szemle nélkül és nagy felfordulást okozhatnak. Légy résen szakértői tippjeink segítségével!

Helyszínre tervezve

Elengedhetetlen, hogy a tervezés során a helyszín paraméterei is figyelembe legyenek véve. Vet-e a szomszéd egyébként is túl magas kéménye árnyékot? Alkalmas-e a tető egyáltalán a napelem szerelésre? Milyen villanyvezetékek állnak rendelkezésre a szereléshez? Számos olyan probléma akadhat, ami csak a telepítéskor derül ki, ami egyébként egy helyszíni szemlével elkerülhető lett volna.

Az ördög a részletekben rejlik

Általában a vásárlók nincsenek tájékoztatva arról, hogy a napelemeken kívül még több kiegészítő eszközt is fel kell szerelni a ház falára kívülről vagy belülről, mint például az invertert, megszakító kapcsolókat és villanyszerelő dobozokat. Érdemes jó előre megtervezni, hogy hova bújtatjuk ezeket, így a ház arculata is egy sokkal egységesebb képet fog mutatni. Másik potenciális problémaforrás a villanyvezeték, amely ha nem megfelelő, azaz nem képes elegendő áramot felvenni, akkor ennek cseréje a fal szétverésével és kábelsínek felszerelésével jár.

Bármilyen kivitelezőre is esik a választásod, ragaszkodj hozzá, hogy a kivitelezés és szerződéskötés előtt sor kerüljön a helyszíni szemlére. Csupán egy óra helyszíni szemle rengeteg fejfájást spórolhat meg. Lépj velünk kapcsolatba és igényelj bátran ingyenes helyszíni felmérést! Szakértőink szívesen adnak tájékoztatást és személyre szabott tanácsokat, hogy otthonod a legjobb megoldást kapja. 

A téli hónapok egyébként is ideális napelemes rendszer tervezéséhez, mivel ha a rendszer ilyenkor is elegendő fényt kap, akkor a nyári hónapokban csúcsteljesítményre számíthatsz. Erről szóló cikkünket olvasd el ITT.

ewrwe